Deze website maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit ? Deze melding verbergen

Veel gestelde vragen

Hoe werkt het?

Graag geven we je een korte uitleg over hoe simpel en doeltreffend Croqqer werkt:


Plaats je klus=> Croqqers reageren => Kies jouw Croqqer & betaal => De Croqqer doet je klus => Jij beoordeelt => Wij betalen uit

Als je op www.croqqer.be bent ingelogd (via je email adres of Facebook) dan zie je rechtsboven: “Mijn klussen”, de “Door mij uitgevoerde klussen” en je eigen account/profiel gegevens: “Mijn Croqqer”.

Plaats een klus

Via ”plaats een klus” kan je je eerste klus plaatsen nadat je als Croqqer bent aangemeld en ingelogd: het is GRATIS en vrijblijvend. Geef aan ‘wat’ je gedaan wil hebben en ‘wanneer':
Je kan ook ”op afstand” aanvinken. Dan kan iemand de klus thuis van achter zijn of haar bureau op de PC of via de telefoon doen.
Geef voor een klus waarvoor je wil betalen de prijs op die jij voor de klus over hebt. Bedenk dat als een klus een paar uur duurt een uurtarief van 15 tot 30 Euro voor algemene klussen marktconform is. Voor gespecialiseerde klussen zal het uurtarief liggen tussen 30 en 75 Euro liggen.
Je kan ook aangeven dat je een klus wil ruilen (jij komt koken als ik kom schilderen) of dat je een vrijwilliger zoekt.
Wij mailen je klus naar alle in aanmerking komende Croqqers bij jou in de buurt. Als die de klus zien zitten, geven ze een reactie waarvan jij een mailtje krijgt. Via het commentaar veld onder elke klus kan je desgewenst met elkaar communiceren en vragen over de klus stellen en beantwoorden. Jij en de andere Croqqers zien elkaars vragen en antwoorden.
Jij kunt dan, op basis van de reacties, hun profiel en hun beoordelingen de Croqqer kiezen die het best bij jou past. Nadat je de klus hebt toegewezen, ontvang je het e-mailadres van de Croqqer van jouw keuze om concrete afspraken te maken over het ‘waar en wanneer’.

Na afloop van jouw klus meld je deze als ‘uitgevoerd’ en beoordeel je elkaar. We betalen pas uit nadat jij je klus de status ‘uitgevoerd’ gegeven hebt!

plaats je klus bijverdienen Croqqer Belgie

Hoe kom ik in contact met een Croqqer of klusplaatser?

Onder elke klus is een chatfunctie waar je elke vraag of opmerking kan delen met iedereen die in die klus geïnteresseerd is. Zowel de klusplaatser als de Croqqer kunnen reageren. Respecteer elkaars privacy: vermelden van je naam, telefoonnummer, e-mail adres of website is niet toegestaan.
Nadat de klus aan een Croqqer door de klusplaatser is toegewezen, ontvangen beiden van ons een e-mail met elkaars contactgegevens zodat je “finale” afspraken onderling kan maken.

Mijn Croqqer reageert niet (snel genoeg) op de door mij toegewezen klus

Het kan voorkomen dat de Croqqer van je keuze niet (snel genoeg) reageert op de door jou toegewezen klus. Is het een ruil-/geefklus: verwijder de bestaande klus en geef hem opnieuw in. Is het een betaalde klus: mail naar je Community Manager!

Voer een klus uit

Je kunt op een klus reageren als je jouw profiel hebt uitgebreid: voeg een foto toe, geef aan welke klussen bij jou passen en wat je leuk vindt. Verbeter je reputatie door goede beoordelingen te krijgen. Via ”voer een klus uit” (linksboven op het scherm) kan je uitgebreid die klussen selecteren die voor jou interessant zijn om op te bieden. Je kan op regio, wel/geen thuiswerk en/of klustype selecteren.
voer een klus uit Croqqer Belgie

 

 

 

Klus wijzigen, verwijderen of laten vervallen

Je kan je klus wijzigen of verwijderen door naar “door mij geplaatste klussen” te gaan:

  • kies het ‘potloodje’ naast de klusnaam om de klus te wijzigen
  • klik op het kruisje (x) naast de klusnaam om deze te verwijderen.

In welke regio’s is Croqqer actief?

We zijn gestart in een groot aantal regio’s in België. Staat jouw regio er niet bij? Mail dan naar info@croqqer.com.
Wat verdien ik als Croqqer?
Croqqer worden is gratis. Een ruil- of geefklus levert je een glimlach en bedankje op. Voor de betaalde klussen wordt het bedrag dat met de klusplaatser is afgesproken min de service fee (zie meer info hieronder:”wat is de service fee”) na 14 dagen op jouw rekening betaald. Voorwaarde is wel dat de klus als “uitgevoerd” gemeld is. Je bent zelf verantwoordelijk voor aangifte bij de inkomstenbelasting. Croqqer zal op ‘mijn Croqqer’ een overzicht voorzien van alle transacties voor het hele jaar.  Dit overzicht kan gebruikt worden voor het invullen van je belastingaangifte.
Hoeveel mag ik verdienen als Croqqer?

We verwijzen naar de link http://www.rsvz-inasti.fgov.be/nl/helpagency/starters/start/secondary_occupation.htm waarin meer info staat over wanneer iemand nu wel of niet als zelfstandige in bijberoep wordt beschouwd en wanneer dat al dan niet extra verplichtingen inhoudt.

Voorts leert de link http://www.belgium.be/nl/belastingen/btw/btw-plichtig_zijn/ jou ook meer over wanneer een persoon als BTW-plichtig wordt beschouwd.

Wat zijn typische Croqqer klussen?
Eigenlijk van alles. In elkaar zetten van een IKEA bouwpakket, je website aanpassen, een logo ontwerpen, behangen, voor je in de rij gaan staan, oppas voor je kinderen of huisdieren, een verjaardagstaart bakken, een feestje verzorgen: je kan het zo gek niet bedenken…

Vlaanderen klus klussen Croqqer

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe neem ik contact op met mijn Croqqer Community Manager?

Heb je vragen over Croqqer of over de uitvoering van een klus? Log in en dan zie je in de rechter kolom meer informatie over jouw Community Manager.

Hoe word ik Croqqer?

Croqqer worden is gratis, iedereen die zich aanmeldt kan zowel klussen plaatsen als uitvoeren.  Op je profiel kan je instellen of je klussen wil doen en aangeven in welke categorieën jij geïnteresseerd bent. We mailen je zo snel mogelijk als er een klus binnen je regio wordt geplaatst en voor jou interessant is. Als je een duidelijk profiel, een mooie foto en goede beoordelingen hebt dan vergroot je de kans dat jij de klus toegewezen krijgt!

Ik wil croqqer worden

Wat is de Croqqer bijdrage?

De Croqqer bijdrage is nodig om Croqqer te laten bestaan en bedraagt twintig procent van het afgesproken klusbedrag. Hiervan worden de servicekosten van de website en de Croqqer Community activiteiten betaald. Een kwart van deze fee kan ook naar initiatieven zoals de “Vrienden van Croqqer” gaan. Een ruil- of geefklus (vrijwilligerswerk) levert niets op, deze voorziening beschouwen we als onderdeel van onze sociale verantwoordelijkheid.

Klussen klusjesman huishoudhulp Brussel Klussen Antwerpen Klussen Gent Klussen Brugge Klussen Hasselt Klussen Namen Klussen Oostende Klussen Mechelen Klussen Florenville Klussen Bouillon Klussen Luik Klussen Spa Klussen Malmedy Klussen Rumst Klusjesman Antwerpen Computerhulp Antwerpen Schoonmaker Antwerpen Klusser Bijverdienen Bijverdienste Gratis Mens Mensen Liefde Delen deeleconomie tuinman Gent klusser Gent Start People USG klusjesman klusjesvrouw